Сравнение между различните видове безжични блутут слушалки

Сравнение между различните видове безжични блутут слушалки

Сравнение между различни модели безжични bluetooth слушалки за спорт, фитнес, музика и разговори

С усъвършенстването на технологиите все повече различни Блутут (Bluetooth) свързани слушалки се появяват на пазара. От ден на ден техните размери и форми се променят, а качеството на звук за музика и разговори се повишава. Всъщност, Блутут (Bluetooth) свързва слушалките с източника на звук вместо стандартен кабел. Но по своята форма и предназначение, Блутут (Bluetooth) свързаните слушалки могат да бъдат много различни. Ето някои от най популярните видове и размери и нашите наблюдения, без да претендираме за пълна изчерпателност в моделите или всички функции и характеристики.

-    Закриващи напълно ухото, свързване на слушалките за двете уши с плътен материал тип DJ: предимства: добър стерео звук, минимизиране на шума чрез покриване плътно на ушите, по-голяма батерия и съответно повече време за използане; недостатъци: големи, ангажиращи за пренос, често тежки и стягащи, въпреки всичко висока цена, повечето са предназначени само за музика, нямат възможност за провеждане на разговори, не са удобни за пътуване и спорт, някои от тях нямат функцията за разговор по телефона

-    Блутут (Bluetooth) слушалки тип тапа с кабел, който ги свързва поставящи се в ухото тип in-ear, airbuds Предимства: леки и малки в повечето случаи, удобни за спорт, удобни за пътуване, добър стерео звук, някои нови модели имат възможност и за разговор, освен за слушане на музика. недостатъци: все пак имат кабел, по-малка автономност спрямо големите поради по-малката батерия, някои от тях са само за музика и нямат микрофон за провеждане на разговори.

-    Блутут (Bluetooth) слушалкa тип стандартен handsfree с класическа форма издадена към устата  за разговори в кола моно -тип в ухото in-ear; предимства: добър звук за разговори, установена технология, стабилна връзка с мобилния телефон; недостатъци: предназначени предимно само за разговори, могат да се използват при спорт, но е малко трудно да тичаш и да говориш дълго по телефона, относително големи са, някои са и тежки, повечето имат малко странни форми, човек изглежда като робот, когато ги носи, затова се използват предимно в колите и в затворени помещения, където няма много хора, за да ни видят.

-    Блутут (Bluetooth) слушалка тип тапa истински handsfree моно - in-ear, earbuds- относително нова разработка; предимства: малки, наистина без кабели,тип “тапи” "в ухото", леки в сравнение със всички изброени до тук, можеш да говориш и да слушаш музика, изглеждат добре, поради малкия си размер не се набиват на очи и можеш да ги носиш незабележимо навсякъде, добър звук и за музика и за разговори. Недостатъци: все още нова технология спрямо размерите, възможно е да има прекъсване или заглъхване понякога, малък размер, следователно по-малка батерия, съответно нужда от по-често зареждане, нова технология-по-висока цена спрямо класическите кабелни версии със същата големина, вероятно няма да се харесат за музика на любителите на супер звук, но за нормален потребител, с приоритет за разговори, и музиката е коректна.

-    Блутут (Bluetooth) слушалки тип стерео тапи, за музика и разговори, наистина без кабел, поставяни в ухото, in-ear, earbuds- сравнително нови разработки. През Септември-Октомври Apple обърна голямо внимание върху тях, но още много преди това, други производители вече бяха започнали разработки и някои ги пуснаха на пазара дори преди Apple. При всички положения, ние сме съгласни с позицията на Apple, че това е бъдещето на слушалките и те са тенденция сред младите, модерни и мобилни потребители, защото имат много полезни предимства :без никакви кабели, с добър саунд, автоматична връзка с източника, за разговори и за музика едновременно, добра автономност, показват състоянието на батерията върху телефона, могат да се контролират от телефона или от самите тях.

-    Към предимствата изброени по-горе можем да добавим още: леки, в различни модерни цветове и форми, преносими и подходящи за спорт, пътуване, слушане на музика, разговори, някои нови модели предлагат и малка много полезна и удобна кутийка с вградена батерия за зареждане на безжичните слушалки по време на път, или докато си във фитнеса или където и да си, добра автономност- 2-4 часа за разговори и музика в зависимост от модела, което  е много добро време за този тип слушалки

-    Недостатъци: като всяка нова технология, има нужда от утвърждаване, все още относително малко по-висока цена, можем да искаме повече автономност, по-добър звук, особено за любителите на некомпресираната музика, но това са минимални недостатъци в сравнение с удобството и комфорта, което те предлагат- без размотаващи се кабели, зареждачка в джоба или чантата. Всичко това прави безжичните Блутут (Bluetooth) слушалки тип "тапи в ушите" изключително модерни и добре приети от всички млади хора, хора обичащи спорт и всички обичащи удобството и комфорта. Те са много подходящи и за iPhone, особено след като Apple премахна и входа за жак след 7ма серия.


Levenhuk предоставя доживотна гаранция на всички оптични продукти с марката Levenhuk. Купувайки подарък за дете от марката Levenhuk вие не само избирате качествен и стойностен подарък за вашето дете, но получавате и гаранцията от Levenhuk, че използването им ще бъде безпроблемно през целият живот на продукта.

прочети още

В https://smardevices.bg можете да намерите перфектен подарък от Bresser за всяко дете, подарък за момичета, подарък за момчета. Bresser Junior са подходящи за нестрандартен подарък за деца за рожден ден, подарък за дете за имен ден, подарък за дете за Коледа. Bresser National Geographic са чудесен стойностен подарък за любознателни момчета, момичета и тийнейджери.

прочети още

В smartdevices.bg вече можете да намерите разнообразни подаръчни идеи за нестандартни, но много интересни и полезни подаръци за деца и подаръци за тийнейджери, образователни подаръци за момичета, образователни подаръци за момчета, образователни подаръци за тийнейджери. Подаръци за рожден ден, за имен ден, за Коледа - подаръци за всякакъв повод

прочети още

Световно известният футболист Луис Суарес и настоящ нападател на ФК Барселона вече е рекламно лице и посланик на марката за потребителска електроника TRONSMART. Избрани топ продукти от Tronsmart можете да намерите в smartdevices.bg.

прочети още

Слушалките без кабел с bluetooth свързване стават все по-популярен избор на всички, които искат повече удобство, докато слушат музика или говорят по телефона или спортуват. Тук се опитахме да направим кракто ревю на предимствата на безжичните слушалки. В следващото издание ще опитаме да направим и сравнение между класическите и слушалките без кабел. Надяваме се, да е полезно на всички.

прочети още

Искаш да знаеш повече за умните крушки? Умните крушки са нови и актуални джаджи, които се развиват и променят непрекъснато, за да предоставят на потребителите не само светлина, но и множество полезни функции, включително светлина в милиони цветове.

прочети още

Тук можете да намерите обобщена информация за продуктите, които предлагаме, целите ни и начина, по който работим.

прочети още
  Smart Devices.bg -Смарт уреди, технологии и джаджи за модерни хора                           
BGtop
Посетете SmartDevices.BG в ShopMania