Сравнение между различните видове безжични блутут слушалки

Сравнение между различните видове безжични блутут слушалки

Сравнение между различни модели безжични bluetooth слушалки за спорт, фитнес, музика и разговори

С усъвършенстването на технологиите все повече различни Блутут (Bluetooth) свързани слушалки се появяват на пазара. От ден на ден техните размери и форми се променят, а качеството на звук за музика и разговори се повишава. Всъщност, Блутут (Bluetooth) свързва слушалките с източника на звук вместо стандартен кабел. Но по своята форма и предназначение, Блутут (Bluetooth) свързаните слушалки могат да бъдат много различни. Ето някои от най популярните видове и размери и нашите наблюдения, без да претендираме за пълна изчерпателност в моделите или всички функции и характеристики.

-    Закриващи напълно ухото, свързване на слушалките за двете уши с плътен материал тип DJ: предимства: добър стерео звук, минимизиране на шума чрез покриване плътно на ушите, по-голяма батерия и съответно повече време за използане; недостатъци: големи, ангажиращи за пренос, често тежки и стягащи, въпреки всичко висока цена, повечето са предназначени само за музика, нямат възможност за провеждане на разговори, не са удобни за пътуване и спорт, някои от тях нямат функцията за разговор по телефона

-    Блутут (Bluetooth) слушалки тип тапа с кабел, който ги свързва поставящи се в ухото тип in-ear, airbuds Предимства: леки и малки в повечето случаи, удобни за спорт, удобни за пътуване, добър стерео звук, някои нови модели имат възможност и за разговор, освен за слушане на музика. недостатъци: все пак имат кабел, по-малка автономност спрямо големите поради по-малката батерия, някои от тях са само за музика и нямат микрофон за провеждане на разговори.

-    Блутут (Bluetooth) слушалкa тип стандартен handsfree с класическа форма издадена към устата  за разговори в кола моно -тип в ухото in-ear; предимства: добър звук за разговори, установена технология, стабилна връзка с мобилния телефон; недостатъци: предназначени предимно само за разговори, могат да се използват при спорт, но е малко трудно да тичаш и да говориш дълго по телефона, относително големи са, някои са и тежки, повечето имат малко странни форми, човек изглежда като робот, когато ги носи, затова се използват предимно в колите и в затворени помещения, където няма много хора, за да ни видят.

-    Блутут (Bluetooth) слушалка тип тапa истински handsfree моно - in-ear, earbuds- относително нова разработка; предимства: малки, наистина без кабели,тип “тапи” "в ухото", леки в сравнение със всички изброени до тук, можеш да говориш и да слушаш музика, изглеждат добре, поради малкия си размер не се набиват на очи и можеш да ги носиш незабележимо навсякъде, добър звук и за музика и за разговори. Недостатъци: все още нова технология спрямо размерите, възможно е да има прекъсване или заглъхване понякога, малък размер, следователно по-малка батерия, съответно нужда от по-често зареждане, нова технология-по-висока цена спрямо класическите кабелни версии със същата големина, вероятно няма да се харесат за музика на любителите на супер звук, но за нормален потребител, с приоритет за разговори, и музиката е коректна.

-    Блутут (Bluetooth) слушалки тип стерео тапи, за музика и разговори, наистина без кабел, поставяни в ухото, in-ear, earbuds- сравнително нови разработки. През Септември-Октомври Apple обърна голямо внимание върху тях, но още много преди това, други производители вече бяха започнали разработки и някои ги пуснаха на пазара дори преди Apple. При всички положения, ние сме съгласни с позицията на Apple, че това е бъдещето на слушалките и те са тенденция сред младите, модерни и мобилни потребители, защото имат много полезни предимства :без никакви кабели, с добър саунд, автоматична връзка с източника, за разговори и за музика едновременно, добра автономност, показват състоянието на батерията върху телефона, могат да се контролират от телефона или от самите тях.

-    Към предимствата изброени по-горе можем да добавим още: леки, в различни модерни цветове и форми, преносими и подходящи за спорт, пътуване, слушане на музика, разговори, някои нови модели предлагат и малка много полезна и удобна кутийка с вградена батерия за зареждане на безжичните слушалки по време на път, или докато си във фитнеса или където и да си, добра автономност- 2-4 часа за разговори и музика в зависимост от модела, което  е много добро време за този тип слушалки

-    Недостатъци: като всяка нова технология, има нужда от утвърждаване, все още относително малко по-висока цена, можем да искаме повече автономност, по-добър звук, особено за любителите на некомпресираната музика, но това са минимални недостатъци в сравнение с удобството и комфорта, което те предлагат- без размотаващи се кабели, зареждачка в джоба или чантата. Всичко това прави безжичните Блутут (Bluetooth) слушалки тип "тапи в ушите" изключително модерни и добре приети от всички млади хора, хора обичащи спорт и всички обичащи удобството и комфорта. Те са много подходящи и за iPhone, особено след като Apple премахна и входа за жак след 7ма серия.


В smartdevices.bg вече можете да намерите разнообразни подаръчни идеи за нестандартни, но много интересни и полезни подаръци за деца и подаръци за тийнейджери, образователни подаръци за момичета, образователни подаръци за момчета, образователни подаръци за тийнейджери. Подаръци за рожден ден, за имен ден, за Коледа - подаръци за всякакъв повод

прочети още

Световно известният футболист Луис Суарес и настоящ нападател на ФК Барселона вече е рекламно лице и посланик на марката за потребителска електроника TRONSMART. Избрани топ продукти от Tronsmart можете да намерите в smartdevices.bg.

прочети още

Слушалките без кабел с bluetooth свързване стават все по-популярен избор на всички, които искат повече удобство, докато слушат музика или говорят по телефона или спортуват. Тук се опитахме да направим кракто ревю на предимствата на безжичните слушалки. В следващото издание ще опитаме да направим и сравнение между класическите и слушалките без кабел. Надяваме се, да е полезно на всички.

прочети още

Искаш да знаеш повече за умните крушки? Умните крушки са нови и актуални джаджи, които се развиват и променят непрекъснато, за да предоставят на потребителите не само светлина, но и множество полезни функции, включително светлина в милиони цветове.

прочети още

Тук можете да намерите обобщена информация за продуктите, които предлагаме, целите ни и начина, по който работим.

прочети още
  Smart Devices.bg -Смарт уреди, технологии и джаджи за модерни хора                           
BGtop
Посетете SmartDevices.BG в ShopMania